Doppade handen i kokande olja utan att skadas

Evangelisten Karl-Axel Jonsson berättar i sitt nyhetsbrev "Evangeliska Världsmissionen" nr 1 för 2003:

I byn Suranam (i Indien) träffade jag en ung kvinna som heter Kalavathi och är medlem i församlingen. Hon har varit med om ett häpnadsväckande under. Hennes man som är hindu är en grym alkoholist som ofta slog henne gul och blå. Han torterade henne ofta för hennes kristna tro. En dag drack han sig full och kom hem berusad. Vid midnatt stängde han alla dörrar, hällde olja i ett kärl och släppte ned ett mynt i detta. Han ställde kärlet på spisen och kokade oljan. Sedan sa han till henne att stoppa högra handen i den kokande oljan och ta upp myntet. För att få upp myntet måste hela handen doppas ned i den kokande oljan (hetare än 100 grader C).

Kalavathi blev först mycket förskräckt. Hon förstod att hennes hand kunde bli svårt bränd av den kokande oljan. Hon bad till Gud att han skulle bevara henne från skador. Hennes man försökte gång på gång tvinga henne att stoppa handen i den kokande oljan. Kalavathi bad och läste i Bibeln Daniel 3:17-29 (handlar om tre kristna män som kastades i en brinnande glödhet ugn, men förblev oskadade och räddades genom Guds ingripande). Hon fick då stark tro på att Gud skulle beskydda henne.

Kalavathi tvingades doppa sin högra hand i den kokande oljan, tog upp myntet och kastade det i mannens hand. Myntet var så hett att han skrek av smärta och fick brännsår. Kalavathi kände dock själv ingen smärta, och hennes hand var helt oskadd trots den kokande oljan. Mannen blev mycket förvånad och lovade att inte slå henne mera.

När jag träffade Kalavathi undersökte jag noga hennes högra hand. Den var helt oskadad utan ärr eller märken efter brännsår. Gud visade sin makt, gjorde ett under och bevarade henne som när han räddade de tre männen ur den brinnande ugnen. Herren är den samme nu och för evigt. Pris ske Gud!

Tillbaks till sidan om att Gud gör under