Eskimåprofeten Maniilaq om Jesu återkomst

Maniilaq levde på 1800-talet innan kristendomen kom till hans folk i Alaska. Gud hade talat till honom att Han var källan till allt förstånd och att han uppenbarat sig själv som Fader och Son. Den Guds kraft som bodde i Maniilaq gjorde att shamanerna som ville döda honom inte kunde göra det. De beskrev att de såg en starkt ljus som omgav Maniilaq. Maniilaq berättade också att det en dag skulle komma vita människor med en bok till deras land som skulle berätta för folket om den Stora Intelligensen han hade upptäckt. Maniilaq har en sonsonson som lever.

Maniilaq profeterade att strax före det att Sonen skulle återvända kommer det att bli två vintrar. Vi vet att nukleära vintrar är ett resultat av ett atomkrig.

Maniilaq sa att hans sonsonson skulle komma att flyga i båtar med eld i deras bakdel. Han sa att hans sonsonson skulle få se tidens slut och återkomsten av Sonen. Maniilaqs sonsonson var år 2000 79 år. Sonsonsonen säger att nu kommer det mycket snart två vintrar. Han är i god hälsa och hans föräldrar levde till i 90-års åldern så han är säker på att han kommer att se Herrens återkomst.

Maniilaq kunde endast se så långt fram i tiden och inte längre. Men det han såg skrämde honom och störde honom mycket.

Enligt uppgift 2010-04-12 så lever sonsonsonen fortfarande och bor i Alaska.

Tillbaks till: föregående sidan