Så går det när Andens eld kommer…

Under det att vår kyrka hade sitt vanliga lördagskvällsbönemöte gav Herren mig en syn av en eld som kom över landet. Jag stod på ett stort fält och när jag tittade så gav det mig inget perspektiv alls på avstånd.

Jag såg på avstånd hur en flera meter stor lodrät vägg av eld (4,5 till 6 meter) kom mot mig. Fältet var fullt av spannmål med säd. Elden svepte längs med och snart passerade den rakt genom mig och när jag vände mig om så fanns strax bakom mig en kyrka - en gammal typ landsbygdskyrka - du vet med typ brant tak och höga fönster och en spira med ett kors i toppen, vit och så vidare.

Elden passerade rakt genom den och gick förbi och ut ur sikte. En kort stund efter detta började eld komma ut från alla fönster och snart också från taket. Människor började att springa ut genom ytterdörren och så snart som de hade gått några få steg började de förvandlas och deras kläder förvandlades till en mörk färg mycket tydlig och med en prästkrage på. De sprang för att hämta vatten och kasta den på elden. Så snart som de kastade det brann elden klarare.

Till ytterdörren kom en mängd av människor som gick in i elden, när jag tittade såg jag att de kom från fältet, sädesaxen som var kvar efter elden gått igenom dem hade förvandlats till människor och de sprang mot kyrkan och in i den.

På morgonen efteråt kom Herren mycket starkt och gav mig en del förståelse om människorna, åtminstone de som sprang ut. Han sade att vi hade bett om eld och att den kom som jag hade sett den. Vad han gjorde nu var att kalla dem som ville lyssna att komma närmare Honom och att få sina liv rätt inför Honom, inte en offentlig bekännelse, men till Honom.

Efter elden, sade Han, så på grund av att elden är ljus kommer den att avslöja alla gömda saker som människan har varit ovillig att lämna och dessa kommer att springa och försöka släcka ut den därför att den har avslöjat deras sanna natur. Elden i fältet var början till ett skiljande mellan vetet och ogräset. Jag har också nu sett vattnet som en förföljelse av församlingen, och som Ordet säger och visar, det är när hon är på upploppet som hon blir förföljd och testad av eld. Oh, folk, titta er omkring och se att Herren kommer och tittar efter en brud som är utan fläck och skrynkla. Han renar oss för att använda oss i de sista timmarna som ligger strax framför.

(Bill Hawkins)

 

Tillbaks till: föregående sidan