Varför är det väckelse i Kina?

Detta urklipp kommer från en västerländsk kristen på besök i en bönesamling i Henan provinsen omkring 1997. Är det någon som undrar varför de har väckelse i Kina? Med en sådan här hängivenhet bland de närvarande skulle man bli undrande om de inte hade väckelse! För övrigt skapar väckelse hängivenhet och avfall skapar likgiltighet.

För närvarande sveper en häpnadsväckande väckelse genom Kina. Alla kännetecken på en sann väckelse, sedd ur vilken måttstock som helst, finns där. Här är en berättelse från en västerländsk kristen på besök i en bönesamling i Henan-provinsen.

DET ÅR becksvart och temperaturen är under noll grader. Vi är omkring 70 personer. Din kropp skulle välkomna att få sova under en varm filt, men du är upprymd över förväntningen att få vara med Gud. Först sjunger vi refränger om kärlek till Honom, kärlek för varandra och visionen om att nå nationen för Gud. Sedan kommer kunskapens ord, att det har varit dåliga känslor mellan medlemmar i gruppen och att Gud inte kommer att verka ifall det inte blir förnyad vänskap. Alla gråter, alla tar tag i varandra och bekänner sin del i detta att hjärtat är kallt. Detta pågår under bortåt två timmar.

Sedan kommer en profetia:
'Det är tid att ta landet. Var stark och djärv, för Jag vill bygga Min Kyrka. Starta krig mot mörkrets makter. Kalla på Mig och be om hedningarna.' 
En del dansar och klappar händerna, andra ligger utsträckta på marken i ödmjukhet inför Gud. Sedan reser sig alla, händer lyfts och förenar varandra, och börjar att inta deras fiende. Det här är inte en anhållan om, det är en proklamation. De vet att Gud vill göra det.

Du upplever att Anden ber genom dig. Någon ger en underbar bild av hur den Helige Ande verkar genom hela distriktet, by efter by. Alla ber och plötsligt kan alla se den samma bilden! Gud ger dig namn på människor och platser som du aldrig har hört om tidigare. Men du vet att det är från Gud, så att du talar ut det. Alla gör detsamma, det är som en automateld.

Slutligen så bryter hela gruppen ut i ett crescendo av tillbedjan. Du upplever att fienden har bundits. Gud är underbar. Vi ger oss själva till uppfordrandet. 'Herre, jag är villig att dö för Dig,' ropar någon. Alla börjar gråta och faller på sina knän på den frusna marken. Bönerna rullar nerför berget som en lavin. Snart är klockan 04.30 och vi måste vända tillbaks - för det dagliga bönemötet börjar 05.30.

Källa: Hong Kong and China Ministry Report via Russel White

Tillbaks till föregående sidan