Brommadialogen samarbetar med new age

Redan år 2003 kunde det konstateras att Brommadialogen hade spårat ur och var på väg att föra in new age i kyrkorna. Se föregående artikel här.

Fem år senare, år 2008, hur har Brommadialogen utvecklats? Helt tydligt inkluderar de nu öppet new age i sin verksamhet genom konferensen Andlighet i en ny tid som hålls 8-9 november. Den hålls tillsammans med Nacka församling. I programmet ingår att få pröva på new age former med kunskap från österländska vishetstraditioner som yoga, mindfulness, healing, auraanalys, deeksha, eurytmi och ayurveda. En mässa har det flyktiga temat “Jag är Vinden som blåser över havet”.

Till konferensen Andlighet i en ny tid har de inbjudit flera företrädare för new age att sprida sin ockultism i kyrkan. En av de inbjudna deltagarna är Mette Sofie Moe som tror att "häxor" helas i Vardö. Mette Sofie Moe menar att många sliter med sår från tidigare liv som måste helas, och detta kan vara en grund till att en del kvinnor söker sig tillbaka till Vardö. Hon tror att hon har andra väsen i sin närhet och hon kan se dem med händerna och höra dem viska. Hon har en god vän som är ett berg på Helgeland, som hon kommunicerar med. Mot betalning kan hon skicka healing. Hon har varit präst men på grund av sin tro på reinkarnation kunde hon inte fortsätta i den rollen. Hon säger sig kunna tala med änglar, men i själva verket är det demoner hon talar med. Övriga inbjudna är:

Eva Forsberg-Schinkler ger konsultationer för 950 kr för en timme i ayurveda och håller kurser och föredrag.

Anna Pilotti är yoga-guide. En kursvecka helpension med henne kostar 8500 kr. Hon ger även kurs i mindfulness, som kan sägas vara hjärtat i buddhistisk meditation.

Ann Tirul (ingår i staben för EnergiFokus).

Marie Ryd (med mystika upplevelser från en retreat i Indien där hon upplevde en gudomlig närvaro i allt, retreatcentret grundat av Sri Amma Bhagavan).

Yvonne Rademacher (walldorfmedarbetare i eurytmi).

Till detta medverkar ett flertal präster: Gudni Agnarsson, Bengt Wadensjö (som dessutom är före detta biskop), Martin Lönnebo (också före detta biskop och andlig filosof), Carl Dahlbäck (kyrkoherde), Lennart Jacobs (komminister), samt Brommadialogens egen pastor Eva-Karin Holst. Samarbetspartnern Nacka församaling bjöd i september in Tomas Frankell, yogalärare och ledare för Devacenter att hålla en föreläsning.

Detta är vad Paulus kallar ett annat evangelium som Brommadialogen och dessa präster står ansvariga för i denna konferensen, ett evangelium inspirerat av andemakter. Istället borde dessa andligt vilsna människor inom new age få beröras av det sanna evangeliet som kan frälsa, hela och befria människor. 10-12 oktober 2008 hölls en new age mässa i Tromsö (Alternativmessen i Tromsø) med över 3000 besökare. Där fanns också kristna företrädare som presenterade det sanna evangeliet om Jesus, bland andra evangelisten Svein-Magne Pedersen. Och det med den äran, han berättar att "Til sammen 75 av de rundt 180 seminardeltakerne tok imot invitasjonen til å bli frelst der og da." Se hans artikel här. Kristenheten på många håll har tappat den apostoliska tron som förvandlar människor och är på väg att kapitulera, när den istället i kraft borde presentera det fulltoniga evangeliet som inga häxor eller shamaner kan mäta sig med. I Sverige finns också kristna som tagit new age sökarna på allvar och presenterat evangeliet för dem. Trons Värld berättade 2007-04-20 om Linda Bergling och församlingen Arken som deltog på harmonimässan i Liljeholmen, Stockholm. Jag citerar här ett avsnitt om söndagen: " Under söndagen kom cirka sjuttio personer för att lyssna på Linda Berglings föredrag om handpåläggning. Det var fler än beräknat och extra stolar fick sättas in. Linda gav bland annat ett vittnesbörd om hur hon blev frälst, och i slutet bad hon för människor med handpåläggning. Många blev starkt berörda." Svårare än så är det inte, men då måste man själv ha upplevt frälsningen och inte låta sig duperas som Brommadialogen gör.

Bertil Lundberg 2008-10-22.

Se vidare:
New age och Kyrkan av Solveig Hendriksen. Innehåller en grundlig genomgång av Ingrid Krianon och hennes tro.

En person som var närvarande under konferensen berättade:

”Det var en relativt välfylld kyrka, företrädare för olika nyandliga rörelser informerade om exempelvis yoga, healing, auraanalys, deeksha och ayurveda. Efter ett kort föredrag om respektive teknik bjöd man in alla att pröva på under nästa pass. Olika rum och lokaler var avsatta för detta ändamål och man fick skriva upp sig på en lista för medverkan.

Jag gick till kapellet där sektionen för deeksha skulle vara. Vi bjöds in i ringen. Många medelålders kvinnor men också flera företrädare för kyrkan satt i ringen framför altaret med Kristusbilden i det lilla kapellet. En präst i prästkrage tog emot deeksha. Kvinnan som ledde deekshan talade med mjuk hypnotisk röst samtidigt som stilla New age-musik spelades. Hon gick igenom varje del av kroppen som en introduktion innan hon och hennes medarbetare förmedlade handpåläggningen.”
Källa: BibelFokus.se

 

Tillbaks till föregående sidan