Indisk vansinnig flicka helad genom bön

Nyligen höll jag en liten kampanj i vår stad Bapatla i Indien. Första dagen samlades vi i ett litet hus och ledde vårt bönemöte. Efter att bönen var över, kom ägaren till huset till mig och började berätta för mig något om sin dotter. Han berättade att han hade en 22-årig dotter som var mentalt sjuk. De hade använt alla sina hårt förvärvade inkomster på henne. De hade konsulterat flera doktorer, men allt hade varit förgäves. Efter att ha berättat detta i förtroende för mig, grät han som ett barn framför mig.

Jag tyckte synd om dem och blev rörd till medlidande i deras situation. Till sist sa jag till brodern att inte bli modfälld. Jag tröstade dem och sa att ”det fanns ingenting som var för svårt för Herren”. Den natten när jag gick till mitt rum grät jag bittert och kom ihåg dem i mina böner. 

Nästa morgon samlade jag tillsammans flickans föräldrar och släktingar. Jag tillbringade hela nästa natten i bön och förbön. Plötsligt upplevde jag en stor kraft i mitt rum. Min tro hade växt som ett berg och jag kände att jag var redo för att se den allsmäktige Gudens stora handling. Då var bönen över och folket gick hem.

När föräldrarna öppnade dörren till deras dotters rum, upptäckte de en stor förändring i dotterns beteende. De kunde inte tro sina ögon! Upp till den tiden i hennes liv hade dottern aldrig burit sin klädesdräkt eller ätit ett helt mål. De hade varit tvungna att låsa in henne på sitt rum fram till 11-års åldern. Men som ett resultat av bönemötet den här natten, så var hon fri från allt sitt vansinne.

Hon var lugn och artig. Hennes tidigare konstigheter och fula handlingar var helt borta. Föräldrarna blommade ut med en gränslös glädje! Det var ingenting utom kraften i bön och Herrens goda vilja mot henne! Människorna som bevittnade miraklet prisade Gud!

De tvättade henne, och satte på henne nya kläder. De gav henne god mat och hon åt upp allt. Sedan gick hon till sin säng och sov kontinuerligt i två dagar. Hon blev än en gång en vanlig flicka.  

När många människor noterade denna förändringen i den tidigare vanvettiga flickan ärade de Gud. Många fler människor deltog i nästa dags evangeliska möte. Nyheterna spreds som en löpeld i staden och omkring byar i närheten. Alla förundrade sig över detta stora miraklet och uppskattade bönens kraft. 15 människor blev frälsta och förda in i det härliga riket av vår Frälsare.

Din tillgivne i Mästarens tjänst. 

Pastor K. John Moses (18 juni 2002)

 

www.tidenstecken.se