Den tredje ryttaren i Uppenbarelseboken 6 kommer i september 2015

   Ryttaren på den svarta hästen kan vara på gång. Bibeln avslöjar att världen kommer att träda i en tid av födslovåndor som leder fram till sluttidens stora vedermöda och Jesu synliga åtekomst på Oljeberget i Jerusalem. Under födslovåndorna släpps fyra ryttare på hästar fram som kommer att orsaka stora problem på jorden. Dessa ryttare är inte sända av Gud, de förbereder antikrist kommande och dessa andemakter har sitt ursprung från djävulen, därför kommer de för att stjäla, döda och förstöra.
   Ryttaren på den tredje hästen släpptes lös efter det att Jesus bröt det tredje sigillet (inseglet). Upp. 6:5-6. När Lammet bröt det tredje sigillet, hörde jag den tredje varelsen säga: "Kom!" Och jag såg, och se: en svart häst, och han som satt på den hade en våg i sin hand. Och jag hörde liksom en röst mitt bland de fyra varelserna: "Ett mått vete för en denar och tre mått korn för en denar, men oljan och vinet får du inte skada."
   Bevisen för denna ryttarens närvaro kommer att synas i den globala ekonomin. Runt om i världens nationer belastas de med oöverträffade nivåer av skulder som fortsätter att öka för varje år. Samtidigt har stora finansiella institutioner utsatt sig till oanade risker i form av derivat. Bankrutta regeringar kommer inte att kunna lösa ut dessa institutioner när de får problem på grund av förlusterna blir för stora. Det globala finansiella systemet är i fara att falla som ett korthus.
   Denna ryttare orsakar brist på mat, inte bara genom att angripa världens ekonomier, men även livsmedels-försörjningen. Båda taktikerna leder till samma slutresultat, vilket är hungersnöd och svält. Kalifornien drabbas just nu av den värsta torkan på 1200 år. USA är beroende av Kaliforniens jordbrukare för en stor del av produktionen av frukt och grönsaker. Torkan förväntas spridas till andra delar av USA. Ett bevis på denna ryttarens närvaro kommer från en dröm som delades av Sarah Beveridge. I drömmen såg hon en limpa bröd till försäljningspriset $15,99. "Jag märkte att det fanns två priser på bröd, ett bröd kostade $7,99 per limpa och ett annat bröd $15,99 per limpa. Jag var chockad över hur mycket brödet kostade! Det hade samband med en månförmörkelse, där färgen på månen blev blodröd och brödet i butiken kallades för blodbröd.
   Kan det hänsyfta till september 2015? Den 28 september 2015 är det en total månförmörkelse. I Sverige står månen lågt i sydväst när den börjar förmörkas kl. 03.07. Den är helt förmörkad mellan 04.11 till 05.23 och närmar sig horisonten i väster. Kl. 05.23 står den cirka 11° över horisonten. Månen är helt ute ur jordens kärnskugga kl. 06.27 och står då knappt 4° över horisonten i väster. Då har det även börjat bli ganska ljust på himlen eftersom solen går upp en 06.56.
   Det är också en super måne. Om det är en supermåne ser den 14 procent större ut än normalt, därför att det är dess närmast läge till jorden för hela året. Och eftersom det också är en månförmörkelse då kallas den för en "super blood moon". Denna månförmörkelsen kommer också att kunna ses i Jerusalem, på Lövhyddohögtiden och därtill i ett shemitah år. Shemitahår är det 7:e året då jorden skulle ligga i träda och alla skulder avskrevs. 14 september 2015 till 4 oktober 2016 är också ett jubileumsår. Mena Lee Grebin är en profetisk kvinna. 7 maj 2015 delade hon en syn som Herren gav henne när hon var med som gäst på Trunews.
   Mena har fått många drömmar och syner från Herren och har en meritlista. Hon såg farsoter komma innan ebolaviruset började. Hon såg Boston maraton bombningen tio dagar innan det hände. Hon såg stora kommersiella flygplan falla från himlen ungefär ett år innan den första föll. Hennes uppenbarelse om framtiden är ännu mer oroande.
   Våren 2014 väckte Herren henne ca 02.45 en natt och sa till henne, "Död åt ekonomin!" Han sa det så starkt att det skrämde henne. Hon frågade, "Död åt ekonomin?" Då sa Herren, "En lågkonjunktur inom en recession är på väg." Sedan visade han henne en vision av ryttaren på en svart häst. Han red över en kalender och månaderna var september, oktober, november och december. Han började i september och red fram över dessa fyra månader. Hon frågade Herren, "Är det här för i år (2014)?" Han svarade: "Nej."
   Sedan fortsatte han: "Små företag kommer att gå under. De som är beroende av att regeringen upprätthåller dem kommer att gå under. Bostadsmarknaden kommer att krascha igen. Jag vill att du ska varna folket. Tala om för dem vad som kommer för att de som är i mig kommer att klara sig, men inte alla som säger att de tillhör mig tillhör mig." Mena började gråta och sa: "Herre, innebär det att vi kommer att vara här. När kommer du att komma och upprycka oss?" Då sa Herren, "Det är bara en liten tid kvar och sedan kommer jag."
   Över 100 miljoner människor i USA får någon form av federalt bistånd. Om myndigheterna inte längre har råd med att betala ut dessa pengar så kommer det leda till svår social oro.
   Från och med januari 2015 berättade Herren för Mena flera gånger att dessa saker skulle hända i år, 2015. Han berättade att hon var tvungen att förbereda sin ministry och berätta för folk allt de behöver få gjort, de behöver göra det i slutet av denna sommar. I februari sa han till henne att fylla på med mat och förnödenheter. Han gav henne en stor mängd att köpa in eftersom det var inte bara för hennes familj på fem personer, men också för hennes ministry.
   I andra veckan av april fick hon besök av en ängel. Han var omkring 2.10 lång. Han hade inga vingar och var klädd i en lång vit dräkt. Han stod omkring 4,5 meter framför henne. Han såg på henne och sa: "Nedräkningen har börjat." Han hade en träskiva i handen. Han vände på skivan och på den andra sidan fanns en digital klocka. Siffrorna på klockan räknade neråt och gick så snabbt att hon inte riktigt kunde urskilja dem, men hon visste att den räknade ner mot noll. Hon sa: "Du talar om domen som kommer. Du talar om katastrofen." Ängeln sa: "Ja, men du har inte slutfört uppgiften du fick. Vad sa Herren att du skulle göra?" Mena svarade: "Han sa åt mig att lagra mat och förnödenheter." Han sa: "Du måste slutföra uppgiften eftersom tiden rinner ut."
   Då såg hon något som liknande en affär och det var en gammal gammalmodig väckarklocka med två ringklockor på toppen. Den var av guld med en guldkedja fäst vid den. Tiden på klockan var en halv minut fram till midnatt. Då såg hon sig själv springa genom denna affär för att försöka få tag på alla de saker som hon behövde för hon visste att denna väckarklockan var på väg att ringa vid vilken sekund som helst. Men plötsligt sparkades hon ut ur butiken och blev tvungen att lämna sin varukorg bakom sig tillsammans med allt hon hade velat köpa. Tiden hade tagit slut för dem eftersom de hade skjutit upp det för länge.
   När Mena delade dessa saker med sin make, bekräftade han att han hade fått liknande instruktioner från Herren. De gick ut den dagen och köpte mat och förnödenheter. De köpte tillräckligt med mat och förnödenheter för ett år framåt.
   Hur kan man förbereda sig? Mena sa att Herren sa till henne att fylla sitt lager före slutet av sommaren. Så det låter som en bra idé för vem som helst. I sändningen den 8 maj förklarade värden Rick Wiles hur lyssnare till hans program hade frågat vad de ska göra om de inte har råd att köpa extra mycket förnödenheter. Han sa att han frågade Herren hur man ska svara dessa människor. Herren sa till honom att säga till folket: "Ta vad pengar de har och köp det mesta som de kan köpa. Om de har något att ge bort för att dela med sig till andra så har jag något att välsigna. Om de har något de kan dela med sig till andra så kan jag välsigna det och multiplicera det." Rick fortsatte: "Så det är inte det belopp du har lagrat som är viktigt. Det är det belopp du ska dela med andra. Så om du har ett tänkesätt att det här handlar bara om mig och mitt och vårt, så kommer det inte att räcka. Du kommer att gå igenom dessa förnödenheter så snabbt, eller det kommer att stjälas från dig, eller vad som helst. Herren vill att vi ska ge bort, för att dela det med andra och då kommer han att multiplicera det. Det kommer att ske Apostlagärningarnas övernaturliga multiplikation av fysiska varor för den som har brist. Så få tag på något, oavsett hur litet, oavsett vad du har råd med, så har du något att ge bort till andra."

Intervjun med Mena Lee Grebin 2015-05-07. You tube 59:00.

Här en sammanfattning av profetian om den svarta hästen. You tube 13:13.

Bertil Lundberg

www.tidenstecken.se