Svåra tider kommer som sållar och väcker människor

Den 7:e januari 2007 vid middagstid satt jag i kyrkan och väntade på att församlingens årsmöte skulle börja. I och med att min man är församlingsföreståndare så var vi där i god tid innan och jag satte mig för mig själv längst fram i kyrkolokalen. Helt plötsligt är det som om jag både hör och ser en syn som är följande:

Det första ord som kom var: Ekonomiska svårigheter. Först fattade jag inte var det kom ifrån men sen fortsatte det och jag hör farsoter och pest, skändande av Guds ord…

Nu börjar jag förstå att det är ett budskap som kommer och jag börjar försöka koncentrera mig att lyssna och se i Anden: Då ser jag en dyster mörk ”Örnfågel” som ropar ut: Ödeläggelse, ödeläggelse, ödeläggelse och ser att det gäller runt olika platser på jorden. Jag ser en kall nordanvind blåsa in, det blev som ett kargt och kalt ödelandskap … inget liv och inget som rör sig och uppfattar ordet vinter men ser att det är nukleärt vinterlandskap. Så som det blir efter en total ödeläggelse.

Nu börjar synen växa sig starkare och jag ser hur folk skyggar undan för den enorma ensamhet som råder på denna plats. Det är en enorm kyla och ensamhet och en total Gudsfrånvaro. De enda ställena det är varmt är kring eldar som brinner som är ställen där Gud får verka och göra sitt verk synligt. När jag tittar närmare så ser jag att det är lägereldar på stridsfält där Guds armé har sina baser. Där Guds armé var, fanns också Hans härlighet, närvaro och ljus som brann. Människor närmade sig ut ur mörkret och de som sökte efter ljuset och sanningen såg eldarna brinna. Det brann med en klar ren låga och människor som sökte ärligt efter ljuset såg det brinna och sökte sig nära det underbara ljuset och värmen, utstrålningen och kraften som fanns i elden.

Det var en stark Guds härlighetseld men den kunde bara uppfattas av människorna som ärligt sökte efter en helig och rättfärdig Gud. Denna eld var det enda som gav hopp, allt annat var mörkt, ödelagt och skövlat.

Människorna som sökte sig till elden kom från ett så kompakt mörker så man kunde inte se dem förrän de kom mycket nära elden. Man kunde höra att människor jämrade sig och jag förstod att där fanns massor av människor därute, men de kunde inte se elden för de sökte inte efter det sanna ljuset.

Följande ord kommer till mig: mörker övertäcker jorden men för de som älskar Herren skall ett härlighetsljus lysa klart.

Ser sedan en annan syn som följer på den andra och jag ser att kraften i tecken, under och mirakler ökar markant. Lovsången börjar nå nya härlighetsnivåer och andliga fångar blir fria. Guds folk växer i styrka och i en enorm andlig mognad, jag ser att det är som en brådmognad som kvickt kommer över Guds församling och det går enormt snabbt och sker helt övernaturligt.

De som fortfarande försöker hålla sig kvar i likgiltighet spolas bort som av en andlig ”jättetsunami” och de finns inte mer. Det fanns inte en chans att hålla sig kvar i detta tillstånd för både de andliga och demoniska styrkorna mångfaldigade sin styrka. Råheten hos de demoniska styrkorna var så fruktansvärd och enorm. Härligheten och kraften var stark och mångfasetterad i Guds värld.

Det finns ingen plats kvar för neutralitet eller frivilligt valt utanförskap längre. Trängseln och längtan efter Gudsordet blev nu så enormt att människor nästan trampar ner varandra i ett desperat sökande efter det de nonchalerat alla år förut.

En kamp för överlevnad börjar och blir starkare i detta år. Sållning är ett annat ord jag hör. De som låsas tjäna Gud får ett abrupt slut. Masker trillar av och känslokristna orkar inte leva kvar i sitt tillstånd.

Det jag förstår att är att detta kommer att ske hastigt och inom en snar framtid. De är kort med tid. Därav såg jag denna brådmognad komma.

Helena Lordhem
Korskyrkan i Örkelljunga
www.orkelljungapingst.se
Markeringar med fet stil gjorda av tidenstecken.se

   Tillbaks till: www.tidenstecken.se