Vatikanen godkände kontakter med den demoniska andevärlden

Visste du att Vatikanen på 1980-talet auktoriserade en av sina främsta teologer till att ta kontakt med andevärlden.

Ernesto Pisoni, 56, tillbringar sina dagar och nätter med att "vandra och prata" med andar för att finna ut exakt vad som väntar oss i livet efter detta. Den högt respekterade romersk katolske kyrkomannen säger att hans upplevelser redan har visat

  • Det finns liv efter döden.
  • Andar inte bara existerar, de vandrar bland oss levande.
  • Skärselden, en skrämmande dimension mellan livet och döden där själarna renas innan de kan träda in i himlen, väntar oss verkligen allihopa.

"Kyrkan har alltid uppmanat oss att kontakta själarna, speciellt de heliga, genom bön", sade Pisoni till The Globe (1984). "I mitt arbete har jag gått ett steg längre och framgångsrikt försökt att kommunicera med de döda."

Pisoni, som tidigare har varit redaktör för den katolska nyhetstidningen L'Italia och författare till flera böcker om religion, blev intresserad i spöken när han bror, som dog av en hjärtattack i Milan, uppenbarade sig för honom i andligt skepnad.

"Efter hans död, började jag möta honom här och där i staden", säger Pisoni. Han säger att han rör sig mot "ljuset", men att han blev bränd av elden och att smärtan var obeveklig. Smärtan var nödvändig för att förbereda honom för ljuset, och genom detta, så visste han att han var i skärselden.

Pisoni säger att hans kvalfulla broder "återvände" omkring två månader senare, men denna gången så var han fri från smärtan och mer lugn.

Katolska kyrkan godkänner inte generellt seanser, så Pisoni frågade och fick en "speciell dispens" från Vatican's College of Cardinals för att bedriva sina studier av andevärlden. Sedan dess, har han mött hundratals andar, inkluderande historiskt kända personer som kardinal Barberini, som levde på 1400-talet. "Han talade på latin och dikterade avsnitt för mig", säger Pisoni. "Senare så jämförde jag stilen med hans jordiska skrivande och de var identiska."

Pisoni säger att en av hans mest dramatiska upplevelser kom från en ande som förklarade att han hade blivit begravd i oinvigd jord. "Han berättade att han kropp blev begraven under källaren till den stora byggnad vi var i. Efter seansen gick vi ner och började hacka i det gamla golvet. Faktiskt, vi fann en mänskligt skelett. Men inte alla andar har ett så lugnt humör. En natt så var det en ande som kallade sig Gaston som hotade att döda oss. Möbler började skaka och tavlor och vasar föll i golvet. Han berättade att han hade dödat sin hustru och tre döttrar med en yxa i fyllan. Jag spårade honom till Frankrike och fann att han hade varit en beryktad kriminell."

Tänk att katolska kyrkan kunde ge tillstånd till en sådan här ockult undersökning. Och att den inte förstår att det är demoner som uppenbarar sig i alla dessa kontakter. Det kanske säger något om katolska kyrkans brist på andlig bedömningsförmåga. För övrigt är det ju samma ockultism att be till de katolska helgonen.

En av demonerna som Pisoni mötte påstod att han hade varit i skärselden. Denna katolska villolära och demonlära lärs i alla katolska kyrkor. Den katolske biskopen Hubertus Brandenburg berättar om vad skärselden innebär i en artikel i Svenska Dagbladet 1981:

För en katolik är döden inte ett slut. Det mänskliga livet fortsätter och i denna fortsättning är skärselden en realitet. Skärselden innebär rening. Det är svårt för en människa att leva så, att Gud kan godkänna allt som hon har gjort. Hon kan inte hoppas att allt är förlåtet när hennes jordiska liv är slut. Därför behövs en reningstid mellan döden och ett liv i full gemenskap med Gud.

Tillbaks till: föregående sidan