Övernaturligt beskydd i Lili, Indonesien

För en tid sedan så var människorna i byn Tugutil på Lili i Indonesien i fara av att få sin by överkörd av muslimska jihad styrkor. Nyligen fick några av dem möjligheten att komma ut ur djungeln och dela sina vittnesbörd om Guds övernaturliga beskydd:

"Gud har i Sin nåd sett det lämpligt att skydda denna lilla skara av troende. Vid ett tillfälle anlände fyra stora båtlaster av muslimska anfallsmän till Lili och gjorde sig redo för att invadera byn. Då plötsligt kunde de inte se vägen, de två husen på stranden och även den lilla vägen som ledde till byn ett fåtal hundra meter bort. De blev alla rädda och skyndade sig tillbaks till sina båtar och begav sig iväg."

Vid ett annat tillfälle kom en stor grupp uppför stranden från den muslimska byn i söder. När de nådde mynningen av en liten bäck endast ett hundratal meter eller så från vägen in till byn, så "såg de Gud" enligt vad ett fåtal rapporter! Den nästa morgonen såg Lilis invånare fotspåren av ett par hundra man som kommit fram till detta stället och sedan gjort helomvändning och farit tillbaks.

"Åter en annan gång var det några självutnämnda jihad-krigare (inte de tränade från Java) som övertalade några lokala muslimska bybor att delta med dem på en attack mot Lili. När deras båtar kom in i bukten såg de två stora röda båtar i riktning mot den södra änden av bukten. Desto närmare denna lilla armé avancerade, desto tydligare blev de två röda båtarna, så de ändrade kurs och drog sig tillbaks så snabbt som de kunde. Men hör och häpna! När de gick tillbaks till havet och gick längst utefter stranden förbi dessa två stora röda båtar försvann de plötsligt!"

"Några av de lokala muslimska männen började förkunna för alla tänkbara angripare utifrån att om de skulle till att attackera Lili skulle de komma att kämpa mot Gud! Några av dessa 'Lili-försvarare' har lämnat området av fruktan för att några av deras 'tokiga' bröder skulle kunna attackera Lili och därigenom nedkalla Guds vred över dem alla!"

Källa: Friday Fax 2000 utgåva 46, 17 November / Steve & Eida Irwin, New Tribes Mission, e-mail: steveida_irwin@ntm.org

Tillbaks till islamförföljelsesidan