Persiska Viken stängs

VERACRUZ, MEXICO - Sept. 11, 1990 - Jag hade satt av tre dagar för fasta och bön. Min avsikt i denna speciella tid av att söka Gud var att få höra Honom angående min tjänst i denna hamnstad i östra Mexico. På andra dagen av fastan blev jag mycket sömnig några timmar efter att jag hade vaknat upp. Fastän det bara var tidigt på dagen lade jag mig ner. Snart såg jag någonting som besvärade mig. I en dröm eller syn såg jag på en tidning skriven på ett språk jag inte kunde förstå. På framsidan var där ett stort fotografi av ett väldigt slagskepp, som ett hangarfartyg.

Medan jag betraktade detta så läste en röst för mig de översta två raderna av tidningen:

ARABERNA STÄNGER GULFEN

Stridslinjer dragna

Jag skulle vilja dela några tankar. För det första, jag förutsätter att bukten var stängd i Persiska Viken. Faktiskt, Operation Ökensstorm tog plats i Persiska Viken kort efter denna dröm. Under det kriget sa jag självsäkert att gulfen skulle bli stängd. När det inte blev så, hävdade jag djärvt att USA skulle komma tillbaks med amerikansk militär, vilken också hände under president Clinton tid. Men, bukten stängdes inte hellre under den händelsen.

De nyhetsmedia vilka annonserade gulfens stängning var inte amerikanska, fastän jag tror att västmakternas styrkor stod som motståndare bakom rubriken. Termen "araber" som den används i en tidning, är en generell term refererande till mellanösterns folk som inte är judar.

(David Stewart, 1996-01-09)

'Iran will block Hormuz if attacked'. Press TV Iran 100817.

If threatened, Iran will use Hormuz card. Press TV Iran 120102.

www.tidenstecken.se