Stor ispropp orsakar katastrof 

Jag ser en stor, stor ispropp i en älv. Det är enorma mängder is och vattnet söker sig över. Jag ser hur hus blir ställda under vatten på ett långt, jättestort område. Hus försvinner i vattenmassorna och lador, bråte och skräp börjar flyta ut i älven. Jag hör hur folk ropar på hjälp. Det blir en enorm katastrof. Det gäller Sveriges land. Jag ser på avstånd en svensk flagga hissad och det ringer i kyrkklockor lite längre bort. Kyrkan står kvar än. Det finns också kyrktorn som flyter med i detta vatten, de är dränkta av vatten. Nedanför denna höga ispropp, som jag kan uppskatta till ca 50-60 meter hög, är älvfåran torrlagd.

Så hörs en röst, som säger att jag ska söka mig upp på högre höjd för att se nedöver området. Då ser jag havet några mil bort. Det blir en enorm förödelse, både nedanför isen och ovanför. Jag ser den tidigare älvfåran kommer både till höger och vänster. Vattnet har tagit sig nya vägar och rinner nu i två fåror på båda sidor. Längre ner så går de ihop till en älvfåra.

(Det är tredje gången som Herren visar detta. En gång började det med en regnbåge som sträckte sig från Smygehuk till Döda Fallet, och sen skedde samma sak som med Ragundasjön som tog sig ny fåra.)

Åke Forslin 

2008-12-27

www.tidenstecken.se