Ett evangelium för idioter

"Ett kinesiskt ordspråk säger: 'En förståndig person behöver bara höra sanningen en gång för att tro den, en förnuftig person två gånger och en idiot tre gånger innan han tror den.' Jag hör till den sista kategorien", skriver en kinesisk kristen som endast nyligen lämnade den traditionella Yiguandao-sekten för att följa Jesus Kristus.

"Första gången som jag hörde sanningen var när min bästa vän vägrades bli insläppt till ett Yiguandao-möte därför att hon var harmynt (en kluven överläpp). 'Affärsmän köper inte skämda varor, och vi accepterar inte invalider. Vi måste hålla oss rena för att behålla vår kraft,' förklarade ledaren. Jag tog henne hem, och hon grät av skam. Två månader senare bjöd jag med henne att följa med till en kristen husförsamling som jag själv hade blivit inbjuden till. Till min förvåning, så tvättade de våra fötter när vi satte oss ner med dem. De välkomnade oss som hedervärda gäster! Min vän var helt betagen och brast ut i tårar när hon berättade om sin förkastelse från Yiguandao-sekten. Den kvällen läste husförsamlingen från Johannes 13 där Jesus säger: 'Om jag inte tvättar dig, har du ingen del i mig.' Min vän har helt överlycklig och blev en kristen. Jag var glad för hennes del, men själv gick jag aldrig tillbaks dit. Som jag sa, jag var en idiot…

Den andra gången var under ett annat Yiguandao-möte som leddes av mina föräldrar. Jag hade inbjudit en annan student, som var mycket tveksam till att följa med. Den kvällen provade gruppen 'automatskrift' i vilken 'gudarna' tog över mediet och dikterade budskap till oss. Men den kvällen hände ingenting. Mediet blev mer och mer frustrerat tills hon slutligen vände sig till min vän och sa: 'Du är problemet. Jag har skakat sedan du kom in i rummet. Det verkar som om anden inte vill uppenbara sig medan du är här.' Min vän svarade: 'Jag tillhör den ende sanne Guden och följer hans Son, Jesus Kristus. Kalla på din ande och fråga honom i Jesu namn om han är god eller ond.' Mediet gjorde som han sa, och skrev orden 'Jag kommer från helvetet'. Jag hade igen upplevt Jesus, och fortfarande trodde jag inte. En sann idiot.

En lång tid senare, mötte jag min vän igen. Vi hade båda gift oss under tiden sedan sist, vår vänskap var inte längre så nära. Vi möttes i en park för att småprata. När jag såg att hon hade en Bibel i sin handväska, fick jag en fruktansvärd tanke: Jag bestämde mig för att stjäla hennes Bibel! När hon hade gått, började jag att läsa slumpmässigt valda delar. De första orden jag läste var: 'Idag skall du vara med mig i paradiset'. Jag var förvånad och chockad, därför att Jesus sa dessa orden till en som var lik mig, en tjuv. Och plötsligt såg jag det! Jesus är Herre över liv och död. Han kan välja vem han accepterar ska komma in i paradiset. Sanningen fyllde mig med total visshet, och den kinesiska religionen verkade plötsligt löjlig. Min vän återvände därför att hon hade upptäckt att hon saknade Bibeln, och upptäckte mig när jag läste den. Sedan dess litar jag på Gud och kan knappt vänta tills jag får en egen bibel…"

En kinesisk kristen genom Open Doors 1999.

Tillbaks till: föregående sidan