Räddades i sista sekunden från att hamna i helvetet

Allt hopp var ute. Han hade hämtat henne på sjukhuset för att hon skulle få dö hemma. På vägen kom de förbi en stor sammankomst av människor. Nyfiken på vad som ägde rum fick de veta att det var en kristen evangelist som skulle hålla ett helandemöte.

Ett hopp hade tänts. Men innan mötet började dog kvinnan. En läkare konstaterade att döden hade inträffat. Omgiven av släktingar blev den döda placerad inne i kyrkan, medan mannen hastade från stället för att ordna med transport av den döda hem till sitt samhälle. Medan han är borta kommer evangelisten (Monohar) in i kyrkan. Han går förbi flocken av sörjande utan att veta att kvinnan som ligger där är död. Påmind av Den Helige Ande går han bort till kvinnan han tror är sjuk och befaller henne att resa sig i Jesu namn. Hastigt sätter sig kvinnan upp och håller bägge händerna om halsen. Släktingarna upphäver ett skrik av förskräckelse. Gestikulerande berättar de i munnen på varandra att kvinnan var död. Efterhand får han höra kvinnans historia:

- Då jag dog försvann jag ut ur kroppen, berättar hon.
- Jag såg kroppen ligga kvar då fyra onda andar tog strupgrepp på mig och drog mig ned genom en lång mörk tunnel. Jag provade att skrika på hjälp, men fick inte fram ett ljud. Då du gick förbi kroppen min släppte demonerna taget ett ögonblick. Men då du försvann, hoppade de på mig igen och fortsate att dra mig neråt. Långt under mig i slutet på den långa tunneln, kunde jag skymta en sjö av eld. Jag hörde de förskräckligaste ylanden från människor som var fångade där. Jag upplevde att om jag hamnade där så fanns det ingen möjlighet att komma ut. Jag kämpade förtvivlat för att komma loss från demonerna, utan att lyckas. Då hörde jag en auktoritär röst som dundrade genom den mörka tunneln och de onda andarna släppte omedelbart taget. Jag for upp igen i en svindlande fart. Innan jag visste ordet av var jag tillbaks i kroppen och vaknade upp.

Kvinnan och alla hennes närmaste tog till sig tron på Jesus. Senare samma dagen vittnade hon om sin upplevelse för människomassan utanför kyrkan. 1200 människor blev döpta dagen efteråt som ett resultat av kvinnans vittnesbörd.

(Berättat vid ett besök i Hamar, Norge, hösten 1999, av den 37-årige evangelisten Monohar från Hyderabad, Indien, som var den evangelist som upplevde detta miraklet. Vittnesbördet är publicerat i Mot målet nr 6/99. Monohar har sammanlagt fått uppväcka tre personer i namnet Jesus.)

Tillbaks till: föregående sidan