Övernaturliga händelser i en by i Rumänien

Denna berättelse är hämtad från de transsylvanska alperna 1981. Fakta är naturligtvis kontrollerade, enligt Ljus i Öster som publicerade berättelsen i april 1982.

I en liten enslig by bodde ett äldre par. De var fattiga och olyckliga.

Mannen drack mycket och var nästan alltid full. På något sätt kom han i kontakt med någon från Herrens armé, fick höra evangelium och blev frälst.

Herren gjorde honom fri från spriten och han kunde börja ett nytt liv. Hans fru kunde inte fatta vad som hade hänt. Hennes man skrek inte längre åt henne, han var nu nykter jämt. Hon trodde att han blivit tokig.

Hon blev mer och mer konfunderad och klarade inte av att se sin man så lycklig och harmonisk, utan beslöt sig för att lägga gift i maten och ta död på honom.

Mannen åt maten med giftet och frun väntade med spänning på att han skulle dö. Inget hände. Hon försökte igen med starkare dos. Inget hände. Kvinnan som var avundsjuk på sin mans harmoniska leverne började nu tro att det var något övernaturligt med honom. Samtidigt började hon bli rädd och försökte gång på gång att röja honom ur vägen.

Det är inte alls ovanligt med övernaturliga saker på denna plats och det finns många som deltar i de mest hemska spiritistiska sammanhang.

Kvinnan gick till en spiritistisk kvinna och berättade hur det var i hennes hem. Hon ombads att gå hem efter sin man.

Tillhörde en annan herre

Och nu kom förklaringen - bland skakande bord och dansande stolar blev den spiritistiska kvinnan alldeles utom sig. Hon skrek åt mannen att han inte tillhörde den herre som hon verkade för, utan den där Jesus Kristus som de kristna tillber. Hon bad dem bägge att försvinna och aldrig komma tillbaka igen.

Det hela resulterade i att frun kom till tro på Jesus. Både hon och hennes man tillhör nu Herrens armé, där de deltar regelbundet och växer vidare i Honom genom bibelstudier och bön.

Tillbaks till: föregående sidan