Spåman i Vietnam vände om till Jesus

RCom K'Mlang är en kristen och medlem i husförsamlingen Buon Bon Biah B i Ea Tun i Kon Tum provinsen A Yun Pa distriktet. Han meddelar: En man i vår by brukades som spåman och kallade på onda andar för att finna ut vem som skulle dö och när. Han berättade nyligen hur han kom till tro på Jesus: "Jag hade en seans med Bergguden sex nätter i rad. Under den sjunde natten, talade han om att han ville ta min fru från mig. Jag blev förlamad av skräck och ropade ut "Himmelens Gud, fräls mig!" Ett starkt ljus lyste plötsligt på mig och människor i långa vita dräkter visade sig. Jag hörde dem fråga "Barn, hur har du kommit hit?" Jag återvände genast hem, och följande morgon gick RCom K'Mlang för att be till Jesus och tro på Gud."

Hans fru dog senaste oktober (2000). Kort innan hennes död, såg hon en syn av sitt hus i himlen och vädjade till sin man "Vänd dig aldrig bort från Gud. Jag går till himlen först, men du måste följa mig." Vid hennes begravning, talade den före detta spåmannen till alla i byn inklusive representanter för myndigheterna och sa "Ni borde alla tro på Gud, för han är verklig. Det är sanningen och jag vet det exakt." Buon-församlingen har växt märkbart som följd av detta och där finns nu 316 kristna från Jeraifolkgruppen: 134 vuxna och 182 barn och ungdomar.

Källa: Linus Pfister, Hilfsaktion Maertyrerkirche (Help for Church of the Martyrs), Switzerland och Friday Fax 20 juli 2001.

Tillbaks till: föregående sidan