Att reda ut häxkraft - en trollkarl i taget

av J Lee Grady

Hur en ockult ledare i Peru flyttade över sin lojalitet från Satan till Kristus.

   Bara för ett år sedan var Victor Hugo Perez Vargas en ledare i Perus omfattande men hemlighetsfulla ockulta rörelse. Hans märkliga förmåga att förbanna människor och orsaka olyckor verkade öka. Hans mentor var en välkänd satanistmästare och han deltog i trolldomskonferenser.
   Men idag kan du hitta Victor sittande på första raden i en pingstförsamling i Tarapoto, Peru, med sin fru, Deili. Han älskar att tillbe Gud med uppsträckta händer. Han går ofta till kyrkans altare för att be och hans ansikte lyser med ett ljust leende. "Jesus är min Herre i dag", säger Victor. "Den makt djävulen har kan inte jämföras med den sanne Gudens kraft."
   "Dessa satanister vill ta över nationen Peru. Häxorna kommer hit eftersom det fanns så mycket blodsoffer under inkatiden", säger Teresa Gomez.
   Victors förvandling visade mig hur den Helige Ande arbetar i Peru, där ockultism har varit en tradition ända sedan dåtidens inkafolk offrade barn på altaren till deras solgud. Idag deltar ockultister från Afrika, Europa och USA i trolldomssammankomster i Peru, eftersom de anser att landet är ett centralt kraftcentrum för New Age-energi.
   Victor, som är 36 år, drogs in i denna ockultism som tonåring i staden Moyobamba, där vänner övertygade honom om att ha sex med hundar för att få övernaturliga krafter. Häxor sa till honom att göra detta så att han bättre kunde höra och se i den andliga världen. Efter de perversa initiationsriterna, började han höra röster och han upptäckte sin förmåga att döda folk med sina ord. "Jag visste ingenting om Gud," berättade Victor för mig. "Jag förstod faktiskt inte att det var djävulen som använde mig. Jag tänkte bara att jag hade en speciell makt."
   En man som han förbannade råkade ut för en bilolycka som slutade med en krossad skalle. En annan man hade en motorcykelkrasch och dog sex månader senare. "Varje gång jag förbannade folk fick de lida på ett fruktansvärt sätt. De dog inte bara omedelbart", berättade han för mig i en intervju i söndags.
   Victor flyttade så småningom till Tarapoto, som ligger i norra centrala Peru, och började leva med sin flickvän Deili. Men hon kämpade i förhållandet eftersom han ofta flög in i raseriutbrott och ibland misshandlade henne. "När jag insåg att han kunde döda folk med sina förbannelser ville jag bryta upp med honom, men något hindrade mig från att lämna", sa Deili.
   Deili blev ännu mer rädd när Victor klättrade högre upp i den ockulta hierarkin. Han deltog i djuroffer och gick till Cerro de Oso, ett högt berg nära Tarapoto, för att ta emot satanisk auktoritet över staden. Han arbetade för att bli en ockult mästare.
   Eftersom Victor fruktade för att hans fru skulle lämna honom, lurade han henne till att delta i ett blodsförbund och bad demoniska krafter att spåra henne. Hon började känna sig plågad av spöklika andliga krafter och funderade ofta på självmord. Hon kände även osynliga krafter som drev henne till att skära sig i sina handleder.
   All denna terrorn kulminerade en kväll när en grupp förebedjare från Mision Cristiano Esmirna, en pingstförsamling i Tarapoto, kom till Deilis hus för att be för henne. Demonerna som hade en dödsgrepp om Deili började manifestera sig. Hennes ögon rullade bakåt i huvudet och hon blev våldsam. Sex personer kunde inte hålla henne nere på marken.
   Senare kom Teresa Gomez, pastorsfrun i Esmirnaförsamlingen, till Deilis hus och befallde dödsandarna att lämna henne. Deili blev mirakulöst befriad och gav sitt liv till Kristus.
   Två veckor senare bad Teresa och hennes man David, med Victor att han skulle ta emot Jesus, och de befallde demonerna inom honom att gå. "När vi sa till andarna att lämna, kunde vi höra dundrande ljud på taket," förklarade Teresa. "Det var konstiga dunkande ljud. Det var som något höll på att lämna huset."
   När Victor delade sitt vittnesbörd med mig förra söndagen, var hans ögon fuktiga av tårar. "Jag kom till Herren på grund av kärlek — Satan hade tagit min fru", sa han. "Jag kände att detta kunde vara min sista chans att lära känna Kristus. När jag föll på mina knän och ångrade mig, fick jag en vision av Jesu fötter."
   Observatörer säger att trolldom är på tillväxt i Peru idag, och människooffer sker fortfarande — även om det sällan rapporteras. (För flera veckor sedan, blev en flickas styckade kropp hittad i Mayobamba.) Teresa Gomez tror att detta är ett sista desperat försök av sataniska krafter. "Dessa satanister vill ta över nationen Peru", säger hon. "Häxor kommer hit eftersom det fanns så mycket blodsoffer under inkatiden." Hon noterar också att fattiga familjer, särskilt i djungelområden har varit kända för att sälja sina barn för att offras i ockulta ritualer.
   Men Victors och Deilis vittnesmål är ett bevis på att Kristi evangelium är betydligt mer kraftfullt än ett nätverk av häxor som försöker förnya gamla sataniska förbund. Victor säger: "Jag är inte rädd för djävulen. Jag vet med vem jag går med nu."
   J. Lee Grady är redaktör på Charisma. Diego Caballero var översättare under Lees intervju med Victor Hugo Vargas.

    Översättning: Bertil Lundberg

   Källa: Charisma Magazine, 2011-09-07

www.tidenstecken.se