En ockultists upplevelse av "anden i glaset"

Dénis Lindbohm i Malmö (född 1927) är en person som haft många ockulta upplevelser och som är ett känt namn inom det nyandliga området. Han har totalt skrivit hela 52 böcker sedan 1969, där han berättar om magi, trolldom, själsresor, tidigare liv m.m. Den magiska kraften som han äger uppger han sig ha ärvt från modern som var spiritist och som också utövade magi.

En tid utövade han svart magi, som han till en början upplevde som något positivt, han fick allt han önskade sig, men sedan kom bakslagen och det hela blev ett helvete för honom. Han varnar därför för sådana saker som mycket, mycket farligt!

"Anden i glaset" är för många en lek. Men för många har dessa experiment gått snett. Lindbohm berättar sin upplevelse.

Några arbetskamrater föreslog en kväll, när det var fest, att de skulle pröva. Dénis tog med sig skivan och det invigda glaset, men när han kom till festen var kollegerna redan berusade. Trots detta lade han upp skivan på bordet, satte upp glaset och talade om för dem hur de skulle göra. Själv slog han sig ner en bit från bordet och pratade med familjens hund. Kollegerna satte igång, glaset började röra sig och de berättade vad det sa. Först var det rent nonsens, men sen dom det elaka svar på frågor som ställdes. En kvinna frågade hur hon skulle ha det om ett år. Glaset svarade att då skulle hon vara död. En annan frågade: Vem är det som svarar oss? Glaset bokstaverade: Belial. Frågan ställdes tre gånger och varje gång blev svaret det samma. Någon frågade då: "Vem är Belial?" "Då reste jag mig", säger Dénis. "Det visste ju jag, och jag kände hur jag rös, för Belial är namnet på en judisk demon och det betyder "förgöraren", "förstöraren". Han kände nu hur någon stirrade på honom. Kamraterna ville inte längre fortsätta sin "lek". "Dénis tog brädan och glaset och gick hem, men hela vägen hem kände han att någon gick bakom honom. Det var kusligt. Eftersom ingen i sällskapet visste vem Belial var, tolkade han det som att Belial hade kommit för att besöka honom själv.

(Ovanstående citat är hämtade från en intervju med Dénis Lindbohm i Sökaren nr 2/1998.)

Vem var anden i glaset? Belial eller Beliar som det stavas i den svenska bibeln från 1917 kommer från hebreiska belija'al och betyder ondska, fördärv. Det var i senjudendomen ett av de många namnen på Satan, den onde. Den intelligens som ligger bakom "anden i glaset" är alltså djävulen och hans demoniska andar. Samma andemakt som ligger bakom all ockultism och magi. Är det inte mycket bättre att följa och tro på den kraft som har besegrat djävulen och de ockulta makterna: Jesus Kristus? När ska människan förstå att det onda är en personifierad makt som endast vill behålla greppet över henne så att hon till sist hamnar i helvetet?

Bertil Lundberg

Tillbaks till: föregående sidan