Tre infödda evangelister från Kenya berättar i sina rapporter till VekkelsesMAGAZINET, Fredrikstad, Norge (1998)

Samuel Ochieng som verkar i området vid Ogada berättar: "En dag då jag var på väg till ett bönemöte, mötte jag en sjuk person. Jag bestämde mig för att tala med honom om helande som Jeus kan ge honom. Plötsligt föll han ned, jag började att be för honom och många demoner kom ut ur honom, och han blev helt normal. Jag följde honom hem till hans hem och förstörde all de ting han hade tillbett tidigare. Han är nu frälst och prisar Gud tillsammans med oss."

Joseph Oching verkar för Jesus i Aego: "Medan många ropade om frälsning för sina själar, blev många onda andar utdrivna och de for ut från människorna medan folket prisade Herren."

William Angwanga, Daniel Ogola och Morris Abwao berättar om något av det de upplevde vid Viktoriasjön. De tackar Herren för hans stora gärningar som de har sett i möten i hem och landsbyar. "Vi har bett för många här vid Viktoriasjön, och många har upplevt hjälp från Herren. 20 människor har kommit till tro på Jesus och 18 har blivit döpta i vatten. Några var bundna av onda ting som nikotin, alkohol och demoner av många slag. Men de blev befriade. En kvinna som var besatt, blev fri från 20 demoner. De blev utdrivna och de skrek och bekände sina namn. De for ut. Gud gjorde ett underbart verk."

Tillbaks till: föregående sidan