Demon utkastad i ett husmöte i Indien

Några kristna åkte för att ha ett hemmöte i Sanjay Colony. I ett enkelt hem packade sig omkring 40 människor ihop sig i ett litet svagt belyst rum. Många av dem satt på golvet. När lovsångsteamet började sjunga och spela med en gitarr, började de troende att sjunga med, prisa Gud och lyfta sina händer.

De visste inte att i samlingen fanns det en kvinna, Kamal Kumari, som i tre år hade plågats av onda andar. När lovprisningen ökade och den Helige Andes smörjelse föll, började Kamal visa demoniska manifestationer och avbryta mötet. Hon försökte springa iväg, men de troende stoppade henne kärleksfullt. Innan de kastade ut anden, läste de Guds Ord och sjöng sånger om Jesu blod. Sedan bad de troende för Kamal, band djävulen och förlöste Guds kraft. Efter omkring 20 minuter av intensiv andlig konfrontation, lämnade demonen Kamal. Hon sjönk ner på golvet och blev helt stilla.

Medan hon låg på golvet, såg hon en syn av Jesus. Hon steg upp och började genast att prisa Herren, klappa och sjunga med de andra troende när gudstjänsten fortsatte. Glädjetårar fyllde hennes ögon gång på gång när hon tackade Gud som hade satt henne fri.

(The Sowers Ministry, Hong Kong)

Indisk pojke blev vansinnig varje fullmåne

Rameshwar Prasad är en församlingsplanterare i Janjgir-distriktet i Madhya Pradesh. Han rapporterar: Inte så länge sedan besökte jag byn Bahera Pali där jag mötte en ung pojke som uppförde sig konstigt. Varje full- eller nymåne blev han våldsam, skrek åt alla, slet sönder sina kläder och kastade saker omkring sig. Hans föräldrar tvingades binda fast honom och låsa in honom i ett rum de här dagarna. När jag hörde talas om honom samtyckte jag till att besöka honom. Många vänder och släktingar kom för att höra om Gud. Vi är tacksamma för att Gud satte pojken fri, han är nu fullständigt normal. Många av hans släktingar blev förvånade och mycket lättade och beslöt sig för att följa Jesus. En kort tid senare planterade vi en husförsamling där som besöks av många.

Källa: Dhansai Kurrey, via Operation Agape- Friday Fax 2001 Nr 40, 19 Oktober

Demon ville inte att en kvinna skulle komma i kontakt med de kristna

Dhansai Kurrey mötte en fattig änka i Senduras i Madhya Pradesh. Trots intensivt lidande dyrkade hon en antal avgudar. En natt talade en av avgudarna till henne i en dröm: "Om ett fåtal dagar kommer en man med en bok och vill vända bort din tro. Det skulle vara bättre för dig att flytta någon annanstans, så att vi kan fortsätta tillsammans för alltid." När jag mötte henne så lyssnade hon till mig och blev helad och satt fri. Det blev en uppenbarelse för henne till att skilja sig från hennes avgudar. Vi hoppas att kunna plantera en församling där snart, säger Dhansai.

Källa: Dhansai Kurrey, via Operation Agape- Friday Fax 2001 Nr 40, 19 Oktober

Tillbaks till: föregående sidan