Dövstum flicka led av demoner

Maria är missionär i Bangladesh. I Trons Värld nr 18/2004-10-07 berättar hon om vad som hände vid ett tillfälle i ett slumområde i Dhaka.

En kväll kom en muslimsk mamma med sin dövstumma flicka och ville ha medicin för sitt barn. Någon sådan medicin finns ju inte, och Maria kände sig hjälplös när hon såg förtvivlan i mammans ansikte när hon inte kunde få någon hjälp. Men så hörde Maria den Heliga Ande säga: "Har du glömt Mig". Så hon kallade tillbaks kvinnan och berättade att det finns en läkare som kan hjälpa även om vi inte kan se honom. När Maria berättade att han hette Jesus så blev den dövstumma flickan som inte kunde höra helt galen. Flickan spottade Maria i ansiktet och rev loss stora tufsar från mammans hår, slet sönder hennes kläder och förstörde en mängd blommor i trädgården. Då förstod Maria att problemet var orena andar och hon blev arg, pekade på flickan och ropade: "Var stilla i Jesu namn!"

Sedan undervisade Maria mamman om Jesus alltmedan den besatta flickans ögon fortsatte att rulla. Flickan hade amuletter på armarna, på handlederna och runt halsen. Den muslimska kvinnan förklarade att detta var medicin från moskén. Maria bad mamman att om hon ville ha hjälp av Jesus så skulle hon klippa bort amuletterna, och medan hon gjorde det, blev flickan mer och mer avslappnad. Men fortfarande så var hon både döv och stum och inte fri. Maria fick med sig mamman i tack och bön till Jesus, och efter en och en halv timme vaknade liksom flickans ansikte till. Flickan lyste upp och började tala: "Jag älskar Jesus! Han är underbar! Han har satt mig fri!" Det var de första orden hon sa. Händelsen fick ringar på vattnet och ryktet gjorde att många fler sedan kom för att få förbön, mediciner och mat.

Tillbaks till: föregående sidan