När demonen fick lämna bussen

Människor som är intagna av demoner är mer påtagligt i muslimska länder än i västvärlden. Friday Fax berättade 2005-04-13 om ett påtagligt befrielseunder som utspelade sig på en offentlig buss.  

När demonen lämnade bussen så blev det lite för mycket för en del resande – bleka och chockade stirrade de på en ung man som just hade blivit befriad från en demon.   

Fru FW, en egyptisk evangelist, reste med buss och noterade en medpassagerare som gav ifrån sig underliga ljud, rullade med ögonen och då och då förvreds i sätet. De andra passagerarna tittade bara bort, tills FW blev övervunnen med en “helig vrede”. Hon vände sig till mannen och sa högt: “I Jesu namn, lämna honom! Och lämna bussen!”

Till allas förvåning, mannen grymtade lite grann och skälvde till, sedan tittade han sig omkring med klara ögon och sa: “Hej! Han är borta! Jag kan känna det! Vad än du gjorde med mig, tack ska du ha!”

Han skrattade och var helt klart mycket tillfredsställd. Demonen hade lämnat honom, och uppenbart även bussen – ingen annan var synbarligen påverkad. FW stannade i bussen längre än hon hade planerat, och berättade om evangeliet och befrielsen i Kristus, därför att den unge mannen och ett antal av de andra chockade passagerarna hade många frågor. Och detta trots att det är ovanligt för en kvinna att tala till män i Egypten, och särskilt i en fullsatt buss.

Source: Andrea Xandry, Ziel 19, Schweizerische Missionsgemeinde, Josefstrasse 206, 8005 Zurich, Switzerland.

www.tidenstecken.se