Bhutanesisk buddhist befriades från demoniskt slaveri

Deepak Drukpa var en ortodox buddhist som bodde i Thimphu i Bhutan. Han plågades av demoniska andar, vilket orsakade att han fick epileptiska anfall. Närhelst som han blev attackerad fick han anfall och sedan blev han tokig. På grund av dessa frekventa förtrollningar kunde han inte leva ett normalt liv eller behålla ett jobb. Han blev gift och fick tre söner, men de demoniska attackerna höll hans familj i stort betryck. Som en religiös man så gjorde Deepak många pujas (avgudatillbedjan) för att försöka bli fri från sitt slaveri, men upplevde ingen hjälp.

Hans föräldrar tog honom slutligen till häxdoktorn. De försåg häxdoktorn med djuroffer som get, höna, duva, ko, djurblod och ägg som han skulle använda i sina magiska formler. De använde också en summa pengar motsvarande 4 500 USA dollar för häxdoktorns tjänser. Men ingenting hjälpte, istället blev han sämre.

Slutligen när ingenting fungerade blev Deepak så desperat att han försökte begå självmord. Tursamt så lyckades han inte. Då talade Gud till en lokalt boende bhutanesiskt troende som heter Phuntsho, som inte ens kände till var Deepak bodde, och bad honom att gå och be för honom. Gud ledde Phuntsho till Deepaks hus, där han delade evangeliet med Deepak, smorde honom med olja, och bad för honom. Plötsligt började Deepak att skrika högt och föll ner medvetslös på golvet. Efter en halvtimme vaknade han upp och var helt fri. Han var så lycklig av att till slut vara fri från plågoandarna att han hoppade upp och ner, lyfte sina händer och tackade och prisade Gud högt. På grund av Deepaks befrielse tog hela hans familj och vänner och grannar emot Jesus Kristus som sin Frälsare. Nu har Deepak blivit en stark troende och är ett levande vittnesbörd i den bhutanesiska kyrkan. Han arbetar som lärare i grundskolan.

(The Sowers Ministry, november 2000)

Tillbaks till: föregående sidan