De mötte Satan när de testade "anden i glaset"

Annika Nilsson var som barn och under tonårstiden fascinerad av det övernaturliga - spöken, varulvar, vampyrer, monster, yoga och det ockulta. Hon hade även ut-ur-kroppen-upplevelser. Vid ett tillfälle på gymnasiet testade hon tillsammans med några kompisar "anden i glaset". Det fungerade. De ställde frågor och fick vettiga svar av glaset som rörde sig över bokstäverna på bordet. Men det var otäcka svar. Glaset sa: "Kom till mig" och började rotera jättefort över bordet. En kille fick inga svar och när de frågade varför, svarade anden i glaset: "Jag tål honom inte. Jag är Satan!"

"Vi fick en chock. Rullgardinen drogs upp. Jag trodde att vi sökte Gud, men hittade Satan istället. Alla var skräckslagna och grät. Vi ringde till två jourhavande präster, men de tog oss inte på allvar", berättar Annika i Trons Värld nr 16 - 980911. Annika blev senare frälst och fick ett helt annat perspektiv på tillvaron. Nu är hennes liv att vara ett vittne för Jesus.

Detta är ytterligare ett exempel på att det är Satan som uppenbarar sig i det ockulta och i sådana "lekar/experiment" som "anden i glaset".

Här kan du läsa hela Annikas berättelse.

Ännu ett exempel berättar Marie-Louise Nordström om i Trons Värld juni 1999, xy-bilagan. Ännu ett skrämmande exempel med "anden i glaset".

"En nära vän till mig, som är uppvuxen i ett kristet hem, men som aldrig riktigt tagit sin tro på allvar, höll på med "anden i glaset". Det innebär att man med hjälp av ett glas kommunicerar med andar - med demoner med andra ord. Han sökte spänning och ville få sig en kick. Under de här tiden hade han många konstiga drömmar och mådde allmänt dåligt. Efter ett tag vågade han sig på att fråga efter namnet på den ande som han hade kontakt med. SATAN blev svaret. Han blev livrädd och undrade vad han egentligen höll på med."

I samma nummer berättar artikelförfattaren Olof Eriksson om ett exempel från Australien som han har kännedom om. En kille där upplevde en obehaglig händelse. "För ganska länge sedan hade en pojke dött i hans hus, och han och några kompisar fick för sig att de skulle försöka framkalla den här pojkens ande. Det lyckades de också med, flera gånger. Men så en gång när de var mitt uppe i en seans släktes plötsligt ljuset (de höll till ute i garaget) och det kändes som om något flög genom luften. Samtidigt började hundarna ute på gården att skälla, och glaset rusade mellan de tre bokstäverna BAD (alltså "dåligt" på engelska). Killarna blev livrädda och sprang ut ur garaget, men det var ingen där.

Andevärlden är en realitet, och det finns inga goda andar inom detta det ockulta området. Inte hellre var det pojkens ande som de manade fram. Dessa andar står alla i samme ledares tjänst, nämligen djävulens. Därför, vänd om till den makt som är större än djävulens, och som genom Golgata har besegrat djuvulens makt över oss människor, nämligen Jesu Kristi makt. Jesus Kristus är god. Satan är ond. Valet borde vara enkelt.

Tillbaks till: föregående sidan