Är detta en ängel som har fångats i kameran?

   En mor som bad intensivt medan hennes tonårsdotter låg, möjligtvis döende, i intensivvård fick en uppmuntransvälsignelse när, till hennes förvåning, hon tror att hon såg en ängel i sjukhushallen.
  
Colleen Banton från Mint Hill, North Carolina, var i väntrummet när en sjuksköterska kallade på henne för att hon skulle få se en videosnutt från hallen utanför barnintensivvårdsavdelningen.


  
”På skärmen fanns detta starka ljus”, förklarade Banton för Charlotte Observer. ”Och jag  tittade på det och sade: O du milde! Det ser ut som en ängel!”
   Banton tog snabbt ett kort av vad hon såg, och bilden stannade hos henne när hennes 14-åriga dotter, som hade kämpat mot upprepade sjukdomar allt sedan hon föddes för tidigt år 1993, mirakulöst tillfrisknade. Hennes dotter, Chelsea Banton, kommer att fylla 15 på juldagen. Med kännedom om att en del kommer att tvivla på att det var en ängel som vakade över Chelsea, säger hennes mamma till the Observer: ”Om de tvivlar på detta, det är OK… men jag vet vad jag såg, och bilden är orörd. Jag har inte hittat på det. Det är bara någonting som jag tror.”
   ”Jag tror att fler människor har förändrats sedan det här hände. Jag vet att jag har”, säger Banton. ”Jag ser på saker annorlunda än jag brukade göra – därför att jag vet att Gud har kontrollen.”
   Innan Chelsea Banton var 2 år, erfar Observer, var hon intagen till sjukhuset för lunginflammation, som följdes av en rad av besvärande hälsobesvär: vattenskalle, som krävde en vätskekanal i hennes huvud; livshotande virus; och senaste juli en vecka på sjukhuset där läkarna avlägsnade tre liter av tillbakahållen vätska från hennes kropp.
   Men den 21 september fick Chelsea en elak förkylning som krävde att hon togs in på sjukhuset igen och som hotade att ända hennes liv.


   ”Hon hade livsuppehållande hjälp från den stunden hon kom in där”, säger hennes mor. Över de följande sex veckorna kämpade Chelsea först med lunginflammation i hennes vänstra lunga, sedan på hennes högra lunga, sedan sårinfektion, blod som levrade sig, stafylokock-infektion, e-coli, en kollapsad lunga och problem med att ta in föda. Sjukhusvistelsen tog sin kraft ur Chelsea, som fick ökade ångestanfall och kämpade med andningen men klarade inte detta utan en ventilator.
  
Genom bön och hjärtesorg, efter veckor av kamp, frågade Chelseas familj läkarna om de kunde ge henne en chans till att andas utan ventilatorn och sedan inte sätta tillbaks den.
   ”Jag sade: ’Hon har gått igenom tillräckligt’”, berättar Colleen för Observer. ”Jag sade: ’kan vi inte bara ta av henne masken? Hon har gått igenom tillräckligt’”.
  
Jag ville göra det som Herren ville att jag skulle göra. Och jag kände det verkligen som att jag hade haft henne i 14 år, och det är tid för henne att få gå till himlen, där visste jag att hon skulle vara helad.”
   På eftermiddagen den 5 november medan familjen tillbringade vad som kunde ha varit deras sista stunder med Chelsea, visade sig bilden på skärmen.
  
”Inom en timme”, rapporterar MSNBC, ”började den döende flickan ett tillfrisknande som läkarna har svårt att förklara.”
   ”Hennes färg blev bra, och läkarna och sjuksköterskorna blev förvånade” berättar Colleen för Observer. ”Sjuksköterskan som såg bilden på skärmen sade: ’Jag har arbetat här i 15 år, men aldrig sett någonting liknande detta.’”
   Som för Banton är hon övertygad om att det var Gud som gick in för att rädda hennes dotters liv. ”Jag har aldrig sett någonting så ljust, så vackert”, berättade Banton för WBTV, Charlotte. ”Jag tror inte jag skulle ha kunnat ta hem Chelsea från sjukhuset om inte den här ängeln hade uppenbarat sig.” Fast andra må tvivla på ängeln som framträdde i sjukhusets hallingång eller på Guds hand bakom ett ”mirakulöst” tillfrisknande, tror Banton och har fortfarande sin dotter efter 15 års medicinsk kamp och prövningar, vilket bara det är en välsignelse i sig själv.
  
”Jag lär mig”, säger Banton till the Observer, ”att varje dag hon lever är ett mirakel.” 

Källa: WorldNetDaily 2008-12-23.

Översatt av Bertil Lundberg.
www.tidenstecken.se